Škola

 O Školi

Glazbena škola Fran Lhotka - zgrada škole kroz povijest

Glazbena škola Frana Lhotke Sisak kao središte glazbenog obrazovanja i kulture, kako danas tako i kroz svoju povijest okupljala je glazbene pedagoge, stvarala glazbenu publiku, odgajala generacije glazbenika od kojih su mnogi postigli zavidne uspjehe kako na hrvatskoj, tako i na europskoj i svjetskoj glazbenoj sceni i ime Siska i Glazbene škole pronijeli diljem svijeta.

Glazbena škola

Koncertna dvorana
Više
Glazbena škola Frana Lhotke, Sisak, zgrada, ključ
Iako počeci glazbenog obrazovanja u Sisku datiraju još iz 19. stoljeća, sustavno glazbeno obrazovanje u Sisku počelo je 1948. godine utemeljenjem Gradske muzičke škole koja je tijekom svog postojanja i rada nekoliko puta mijenjala ime, ustrojstvo i smještaj. Prvih mjesec dana škola je bila smještena u Domu kulture “Vladimir Nazor”, no zbog neprimjerenog prostora za izvođenje nastave već 1. listopada te godine preseljena je u privatnu kuću u današnjoj Ulici S. i A. Radića 43, da bi krajem 1955. ponovo preseljena u prostorije Doma kulture “Vladimir Nazor”. U proljeće 1967. godine škola je smještena u zgradi templa na Trgu Ljudevita Posavskog gdje i danas djeluje.
Od osnutka do 1959. godine Gradska muzička škola imala je samo program osnovnog glazbenog obrazovanja, a srednji stupanj u obliku Tečaja srednje muzičke škole uveden je 1959. godine. Status redovite i potpune srednje škole dobila je 1963. godine kada je dobila i novo ime Muzička škola “Fran Lhotka”.

GLAZBENA ŠKOLA

Sisak

Adresa

Ante Kovačića 1, 44000 Sisak

Email

gsfranalhotke@gmail.com

Telefon

044/548-528

PODRUČNI ODJEL

Petrinja

Adresa

Mije Srnaka 1, 44250 Petrinja

Email

glazbena.petrinja@gmail.com

Telefon

044/548-528

PODRUČNI ODJEL

Popovača

Adresa

Vinogradska 15, 44317 Popovača

Email

gsfranalhotke@gmail.com

Telefon

044/548-528

Copyright © Glazbena škola Frana Lhotke

Web Design by DPoint

Foto by Dorijan Šipuš