Vlatko Šporčić

Profesor, Puhačk odjel, Truba

Glazbeno obrazovanje

Glazbeno obrazovanje Vlatko Šporčić započinje u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku, gdje završava osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Franje Reberšaka. Studij trube nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje diplomira 2001. godine u klasi prof. Stanka Selaka.

Glazbena škola Frana Lhotke
Još za vrijeme studija započinje s radom u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku, gdje je i danas stalno zaposlen. 2006. godine pokreće nastavu trube u Kutini u Glazbenoj školi Borisa Papandopula. Stručno se usavršava na Majstorskim tečajevima trube prof. Stanka Arnolda u Grožnjanu 1997., 2000. i 2003. te na seminarima Ericha Rinnera, Carol Dawn Reinhart i Guillaumea Coulomya. Osim u svom rodnom gradu Sisku, kao solist nastupa u Petrinji, Kutini, Otočcu i na Senjskim koncertnim večerima.
Nastupi
U Sisku nastupa na koncertima povodom 50-te godišnjice Glazbene škole, povodom Dana grada, na Danima glazbe Miroslava Miletića, u ciklusu Sisački umjetnici sisačkoj publici, na dobrotvornim koncertima za obnovu koncertnog klavira ˝Steinway˝ i na koncertu povodom ponovne uspostave Sisačke biskupije.
Kontak
F. Hefelea 37
44000 Sisak
091/541-2528
vlsporci@gmail.com