Draženka Mesec Kramarić

Profesor, Teorijski odjel

Obrazovanje
rođena je 1986. godine u Bjelovaru. Pohađala je Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog i Medicinsku školu Bjelovar (smjer farmaceutski tehničar). U glazbenoj srednjoj školi je bila glavna urednica školskih novina Trythonus. Sudjelovala je na županijskom natjecanju HDGPP-a iz solfeggia. 2005. godine osvojila je nagradu fonda Bože Tvrtković za najboljeg učenika Medicinske škole. Bila je i članica Vijeća mladih grada Bjelovara. 2005. godine također i završava Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog i Medicinsku školu Bjelovar, te upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, VIII. odsjek za Glazbenu pedagogiju.
Projekti
Tijekom studija sudjeluje na raznim velikim zborskim projektima od kojih je među značajnijima projekt “Simfonija tisuće” Gustava Mahlera pod ravnanjem Valerija Gergijeva. Postaje članicom zborova Cappella Zinka i Cappella Odak pod vodstvom Jasenke Ostojić.
Diploma
Diplomirala u rujnu 2011. godine cum laude na temu “Udžbenici glazbene kulture u osnovnoj školi” pod mentorstvom prof. dr. sc. Pavela Rojka te postaje magistra glazbene pedagogije.
Karijera
Od 2011. godine radi u Glazbenoj školi Frana Lhotke Sisak gdje predaje teorijske predmete. 2013. godine sudjelovala na županijskom natjecanju HDGPP-a iz solfeggia u Zadru. Sudjeluje i na raznim stručnim skupovima i seminarima (Zagreb, Varaždin, Opatija).