Informacije o upisima za šk. god. 2014./15.
on 18.03.2013

GLAZBENA ŠKOLA

FRANA LHOTKE

UPISI

Štovani roditelji i učenici,

ovim putem želimo Vas informirati te Vam dati osnovne obavijesti o glazbenom školovanju i upisu učenika u prvi razred osnovne i srednje glazbene škole. Na Vaš upit, pružit ćemo Vam dodatne informacije i naputke.Glazbeni vrtić- predškolski program

Namijenjen djeci koja pokazuju interes za glazbu u pravilu uzrasta od 4 do 6 godina. Upisi se vrše tijekom rujna i listopada. Za glazbeni vrtić nije potrebno polagati prijamni ispit.

 

Osnovna glazbena škola

Dob polaznika pri upisu od 7 do 10 godina.

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Tijekom cijelog školovanja učenici kroz učenje glazbe usvajaju i razvijaju glazbene vještine i sposobnosti, psihomotoričke sposobnosti te bolju koncentraciju. Učenje glazbe potiče apstraktno razmišljanje, samokontrolu te organiziranost i disciplinu u radu. Dva puta tjedno učenici imaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi. Nakon osnovne glazbene škole učenici mogu nastaviti školovanje kod nas u srednjoj glazbenoj školi.

Učenici koji upisuju prvi razred glazbene škole mogu upisati sljedeće instrumente: klavir, harmoniku, violinu, gitaru, tambure, klarinet, flautu, saksofon, trubu, rog i trombon.

Petrinja: klavir, gitara, truba, rog, klarinet i saksofon.

Srednja glazbena škola 
I. pripremni razred:

U prvi pripremni razred srednje glazbene škole upisuju se učenici koji u pravilu nisu pohađali osnovno glazbeno obrazovanje. Pripremni program traje dvije godine. Programi koji se mogu upisati u prvi pripremni su: pjevač, klarinetist, trubač, saksofonist, rogist, trombonist i teoretičar. U prvi pripremni razred upisuju se u pravilu učenici od 10 do 15 godina starosti, a iznimku čine zanimanja: glazbenica pjevačica do navršene 20. godine života i glazbenik pjevač, do 22. godine života.
I. srednje: 
Redoviti učenici upisuju prvi razred srednje glazbene škole u dobi do 17 godina, a najkasnije do 18 godina života. Izuzetak od ove odredbe odnosi se na zanimanja  glazbenica pjevačica do navršene 22. godine života odnosno glazbenik pjevač do navršene 24. godine života.

 

PRIJAVE I PRIJAMNI ZA OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU

 

Zbog ograničenog broja mogućeg upisa u Glazbenu školu polaže se prijamni ispit za koji nije potrebno predznanje na kojem učenik pjeva pjesmu po svojemu izboru i ponavlja jednostavne melodijsko-ritmičke diktate.

 

Prijave se vrše u tajništvu škole do 11.6.2014. godine, radnim danom od 8,00 do 15,00h ili na mail škole: ured@fran-lhotka.hr

Objava rasporeda prijamnih 13.6.2014. od 12,00h (web i oglasna ploča)

Obrasci za prijavu nalaze se u tajništvu škole i na mrežnim stranicama.

 

Prijamni ispiti za I. razred osnovne glazbene škole  održat će se 16. i 17.06.2014. prema rasporedu, u Sisku i Petrinji.

Objava rezultata na oglasnoj ploči Škole i mrežnim stranicama - 18.6.2014. od 15,00h.

Upisi učenika koji su uspješno položili prijamni ispit biti će od 23. i 24.6.2014. u tajništvu Škole (08,00-15,00h)

Eventualni prijamni ispiti u jesenskom roku na nepopunjena mjesta održat će se u rujnu.

 

PRIJAVE I PRIJAMNI ZA SREDNJU ŠKOLU

 

U prvi razred pripremnog obrazovanja i u prvi razred srednje glazbene škole upisuju se učenici u skladu sa Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. od 28. travnja 2014.

Učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://www.upisi.hr

 

Participacija roditelja u sufinanciranju svih programa plaća se 1400,00 Kn godišnje u mjesečnim obrocima od 130,00 Kn, +100,00 Kn participacije pri upisu. Glazbeni vrtić 850,00 Kn godišnje; 80,00 Kn mjesečno +50,00 Kn pri upisu.

 

Škola će za posudbu osigurati pojedine instrumente, a plaćanja participacije osloboditi učenike čiji su roditelji primatelji dječjeg doplatka. 

 

Glazbena škola Frana Lhotke                 Područna škola - Petrinja

Trg Ljudevita Posavskog 2                                      Turkulinova 7

Sisak                                                                          Petrinja

Tel: 548-528

http://www.fran-lhotka.hr/

www.facebook.com/gsfranlhotke

Prijavnice:

Prijavnica za osnovnu

Prijavnica za osnovnu

 

 

Printer Friendly Page Send this Story to a Friend Create a PDF from the article